3.200 megapixels: dit is de camera die foto’s van de ruimte maakt

Het is de grootste digitale camera ter wereld en zal worden geïnstalleerd in het Vera Rubin-observatorium in Chili.

Een nieuw beeldinstrument dat is gebouwd om de grootste mysteries van het universum te onderzoeken, is op de proef gesteld, waardoor we de grootste foto’s ooit kunnen zien. Het brandpuntsvlak van wat ‘s werelds grootste digitale camera zal zijn, heeft zijn eerste 3200-megapixelafbeeldingen gefotografeerd (van een broccoli, zoals we hieronder een beetje kunnen zien), en het team bereidt zich nu voor om deze reeks censoren in een ultragevoelige telescoop die objecten 100 miljoen keer zwakker kan detecteren dan met het blote oog kan worden gezien.

De grootste en krachtigste digitale camera ter wereld is sinds 2015 ontwikkeld in het SLAC National Accelerator Laboratory van het Amerikaanse Department of Energy. Dit apparaat is het middelpunt van het Vera C. Rubin Observatory dat momenteel in aanbouw is in Chili, dat de 10 zal passeren. jaren verzamelen we de breedste, snelste en diepste uitzichten op de nachtelijke hemel zoals we ooit eerder hebben gezien.

Het brandpuntsvlak is 61 cm breed; het is groot genoeg om een ​​deel van de hemel ter grootte van 40 volle manen vast te leggen en astronomische objecten te detecteren met zo’n gevoeligheid alsof we zelf een zeil van duizenden kilometers ver weg zagen.

Deze beelden zijn zo groot dat er 378 televisieschermen van 4K-kwaliteit nodig zijn om een ​​ervan op ware grootte te bekijken.

De resolutie is zo hoog dat je een golfbal al vanaf zo’n 25 kilometer afstand kunt zien.

“Deze prestatie is een van de belangrijkste van het hele Rubin Observatory Project”, zegt Steven Kahn, directeur van het SLAC-observatorium. “De voltooiing van het brandpuntsvlak van de LSST-camera en de succesvolle tests ervan is een grote overwinning voor het camerateam dat Rubin Observatory in staat zal stellen de volgende generatie astronomische wetenschap te leveren.”

Als het apparaat eenmaal is voltooid, heeft het de grootte van een SUV en de onderzoekers zijn van plan om medio 2021 met de laatste tests te beginnen.

You May Also Like

Manieren waarop technologie in dienst staat van de natuur

Kunstbijen: de toekomst van bestuiving?

De beroemdste humanoïde robots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *