Kunstbijen: de toekomst van bestuiving?

Bijen spelen een cruciale rol in de landbouw en bestuiving van talloze gewassen. Zonder hen zou er een einde komen aan veel soorten fruit en groenten.

Wat als de wereld geen bijen meer heeft? Zo’n wereld lijkt op dit moment misschien overdreven, maar wetenschappers zoeken naar manieren om planten te helpen overleven zonder deze essentiële insecten, aangezien ze essentieel zijn voor de bestuiving van zowel bloemen als fruit en groenten. Het doel is om tot een succesvolle vorm van kunstmatige bestuiving te komen.

Uit gegevens blijkt dat de bijenpopulaties elk jaar meer en meer afnemen

En het is dat de cijfers verontrustend zijn. In de afgelopen 15 jaar zijn bijenkolonies aan het verdwijnen in wat bekend staat als “kolonie-instortingsstoornis” en in sommige regio’s is zelfs 90% afgenomen door verlies van leefgebied, klimaatverandering , slechte beheerspraktijken, blootstelling aan pesticiden, ongedierte en andere ziekten … Een onhoudbaar cijfer.

Een ander initiatief is dat van Eylam Ran, medeoprichter en CEO van de Israëlische startup Edete, die kunstmatige bestuivingsrobots heeft gebouwd om bijen te helpen. “Bijen doen hun werk niet efficiënt: om een ​​amandelbloesem met succes te bestuiven, moeten ze tussen bomen reizen, maar de meeste van hun bewegingen vinden plaats tussen bloemen aan dezelfde boom. Ze werken alleen bij bepaalde temperaturen. Als de bomen kruisbestuiving nodig hebben. ze bloeien niet tegelijkertijd, bijen zijn nutteloos ”, zegt Ran.

De expert stelt dat we verschillende tools nodig hebben voor voedselproductie. Het opstartproces werkt door het oogsten van amandelbloesems, in dit geval met behulp van dezelfde boomschudmachines die boeren momenteel gebruiken om amandelen te plukken, waarbij ze voorzichtig het stuifmeel van de bloem scheiden en het meer dan een jaar bewaren zodat het kan gebruikt op het perfecte moment om de bloeicyclus van andere bomen te evenaren.

You May Also Like

Manieren waarop technologie in dienst staat van de natuur

3.200 megapixels: dit is de camera die foto’s van de ruimte maakt

De beroemdste humanoïde robots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *