Hoe je thuis een ‘chique’ stijl kunt krijgen

Als we bij het inrichten van een ruimte een bepaalde stijl willen bereiken, naast meubels, is kleur een hulpmiddel dat helpt om bepaalde kenmerken te benadrukken. De regel 60-30-10 is om kleur in deze verhoudingen aan te brengen om een ​​esthetische harmonie te bereiken. In dit artikel gaan we zien hoe we met wit, het bereik van grijs tot zwart en roze, verschillende chique ruimtes kunnen bereiken.

In het zijn

Een manier om een ​​krachtige, chique stijl te bereiken, is door te spelen met zwart en wit. Afhankelijk van welke van deze kleuren dominant is, zal het effect voller en dramatischer zijn. Door zwart te gebruiken om lijstwerk te markeren, krijgt het dat ‘Coco Chanel-punt’.

In de eetkamer

De combinatie van zwart en wit in de vorm van brede horizontale strepen geeft karakter aan deze eetkamer. Als dezelfde strepen in marineblauw en wit waren, zouden we een mediterrane stijl krijgen.

In het klaslokaal

Hier domineert het bereik van wit. Om het een theatraal tintje te geven is de achterwand zwart geverfd en daarmee de secundaire kleur geworden.

In de keuken

De keuken is een van die ruimtes waarin we deze regel het meest moeten toepassen, omdat ze meestal niet zo vaak worden veranderd als bij andere toepassingen van het huis. Het kiezen van een neutrale basis (die we in 60% van de ruimte zullen toepassen), met kleuren die ons niet vervelen, is essentieel.

In de slaapkamer

Heb je zin in een vriendelijkere ruimte zonder de stijl op te geven die we in dit artikel voorstellen? Gebruik dan een kleurenpalet dat de drie tinten die we voorstellen combineert, maar met de pure kleuren verminderd met grijs. Waarom? U krijgt vloeiendere overgangen. In plaats van één kleur in te voeren voor 60, een andere voor 30 en een andere voor 10, pas je de laatste twee aan door alleen de tint te variëren.

You May Also Like

Specifieke voorbeelden waarin u wit thuis zou moeten gebruiken

Fantastisch interieur

Ideeën voor interieurontwerp om van onze huizen unieke ruimtes te maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *